Viikko 47: Juoksuton viikko

Hyvin poikkeuksellinen treeniviikko takana: maltoin vihdoinkin jättää juoksun ihan kokonaan. Varasin viime viikon torstaiksi lääkäriajan. Puhelimessa kehotettiin oireideni perusteella pitämään treenit minimissä kunnes syy oireilun taustalla olisi selvillä. Siispä päätin suosiolla pitää kokonaan juoksuttoman viikon. Juokseminen on muutenkin tuntunut niin ikävältä, että ajattelin sitä välttelemällä pysyväni paremmalla tuulella. Miksi väkisin yrittää juosta, kun se ei kertakaikkiaan onnistu?

Treeniviikkoni siis koostui yksinomaan todella kevyestä treenistä. Tässä katsaus viime viikkoon:

Maanantai:
Vatsatreeni 15 min
Yin-jooga 1 h

Tiistai:
Pilates 1 h

Keskiviikko:
Kävely 2 h

Torstai:
Lepo

Perjantai:
Vatsatreeni 15 min
Pilates 1 h

Lauantai:
Kuntosali 40 min
Rintauinti 500 m, 16 min
Vesijuoksu 30 min

Sunnuntai:
Kävely 1 h

Maanantaina kävin taas jälleen yin-joogatunnilla. Mahtava tapa aloittaa viikko! Alan todella tykästyä näihin kehonhuoltotunteihin, joilla saa kunnolla rauhoituttua. Jooga ei ole pelkkää kehon- vaan myös mielenhuoltoa.

Uusista treenivaatteista motivaatiota varsinaisia treenejä odotellessa…

Tiistaina suuntasinkin sitten pilatestunnille – tällä kertaa uudella ohjaajalla. Oli hauska huomata, että pilatestunneissakin on paljon eroja ohjaajasta riippuen. Nyt perusteet opittuani käyn mielelläni eri ohjaajien tunneilla saadakseni vähän vaihtelua. Pilateskin on niin kivaa ja yllättävän tehokasta! Tuntuu, että ryhtini on parantunut ja syvät tukilihakset vahvistuneet jo muutamassa viikossa.

Keskiviikkona heitin parin tunnin kevyen kävelylenkin. Torstaina olikin se lääkäriaika. Lääkärikerrasta kirjoittelinkin jo viime kerralla, postaus löytyy täältä. Hemoglobiiniarvoni siis olivat melkoisen matalalla, 80 g/l, joten lääkäri määräsi minulle loppuviikon juoksukieltoa ja pelkkää kevyttä menoa. Aloitin oitis rautakuurin.

Nyt tankataan rautaa!

Perjantaina kävin taas jälleen pilatestunnilla ennen Saloon suuntaamista. Salossa lepäilin kotioloissa loppupäivän. Lauantaina kävin tekemässä viikon kovimman treenin, senkin melko kevyenä. Kävimme äitini kanssa salilla, uimassa ja vesijuoksemassa. Salilla parissa liikkeessä rupesi tuntumaan sellaista huippausta, että otin senkin aika kevyenä. Rautakuuri ei selvästikään ollut vielä tehonnut.

Sunnuntaina kävin kevyellä aamukävelyllä ihastelemassa Saloon saapunutta ensilunta ennen Helsinkiin paluuta. Illalla käytiin Ruusun kanssa pyörähtämässä Aleksin joulukadun avajaisissa ja Matiaksen kanssa syömässä. Ei siis kovin liikunnallinen mutta sitäkin rentouttavampi viikonloppu takana 🙂

Lääkäri soitti mulle eilen lopuista verikoetuloksista. Niissä ei ollut mitään kummallista. Ei keliakiaa tai puutostiloja vitamiineissa. Lääkärin mukaan matalat hb-arvot johtuvat siis todennäköisesti liian vähäisestä raudansaannista suhteessa kulutukseen, ja ne ovat pudonneet vähitellen näin matalalle. Parin viikon päästä on tiedossa kontrollinäyteaika – toivon mukaan hemoglobiiniarvot olisi saatu siihen mennessä nousuun.

Seuraavaan kontrollinäytteeseen saakka treenaamisen tulee tapahtua ensisijaisesti omaa kroppaa ja vointia kuunnellen. Voin käydä testaamassa juoksua, kunhan tajuan pitää vauhdin mukavalla tasolla. Kovan treenin jätän suosiolla väliin. Pitää tarkastella, millaisia signaaleja kroppa lähettää. Esimerkiksi huimaus on selkeä merkki siitä, että nyt mennään liian kovaa.

Näillä eväillä siis jatketaan. Toivottavasti olo kohenisi mahdollisimman nopeasti. Suurkiitos vielä teille kaikille tsempeistä ja vinkeistä sekä jakamistanne kokemuksista! Olen erittäin kiitollinen jokaisesta kommentista, niistä on paljon lohtua ja apua 🙂 Mahtavaa marraskuun loppua just sulle!

Mainokset

2 kommenttia artikkeliin ”Viikko 47: Juoksuton viikko

  1. Oh, hurjia nuo sinun hb-lukemat! Kadotin sinut hetkeksi, kun siirryi tänne blogia pitämään, enkä pysynyt perässä. Tsemppiä! Nyt laitan tämän uuden blogipaikkasi seurantaan. Mukavaa joulua sinulle!

    Tykkää

    1. Kiitos kommentista, huomasin sen vasta nyt! Pahoittelut siitä. Mukavaa, että löysit tänne uuteen blogiin. Tervetuloa 🙂 oikein hyvää vuodenvaihdetta sinne!!

      Tykkää

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Google+ photo

Olet kommentoimassa Google+ -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s