02/2016

22015 (800x615)

Hellurei kaikki!

Mites on vuosi 2016 lähtenyt liikkeelle? Mulla ainakin tosi vauhdikkaasti, ihan positiivisessa mielessä, vaikka kiirettä piisaakin. Juoksu tuntuu päivä päivältä helpommalta ja olen oppinut nauttimaan siitä jopa matolla, sillä tuntuu vaan niin käsittämättömän mahtavalta kun juoksu vihdoin luonnistuu normaaliin tapaan. Viime viikolla tulikin juostua taas yllättävän paljon, sekä ulkona että sisällä. Kun malttaa vetää kevyet lenkit kevyellä vauhdilla niin jalatkin ehtivät palautumaan vaikka juoksisikin vähän enemmän 😉 Meno on kyllä muuttunut kummasti: nykyään kevyt lenkki on oikeasti mahdollista vetää, sillä sykkeet eivät nouse heti pilviin. Olo on virkeä ja vahva – virtaa urheiluun tuntuisi riittävän loputtomiin.

Tässä siis katsaus vuoden toiseen treeniviikkooni:

Maanantai:
PK 14 km, 72 min, 5:08 min/km, 11,67 km/h
Keskivartalotreeni 20 min
Vesijuoksu 30 min

Tiistai:
HIIT-treeni + hyppynaru 45 min

Keskiviikko:
Kevyt pitkä 18 km, 104 min, KS 141, MS 161, 5:47 min/km, 10,38 km/h

Torstai:
PK 10 km, 56:43, 5:40 min/km, 10,58 km/h

Perjantai:
Pilates 1 h
Juoksumatto 70 min, 13,4 km, 5:13 min/km, 11,49 km/h
Bodypump 1 h

Lauantai:
Lepo

Sunnuntai:
Juoksumatto: VK 30 min, 6,45 km, 4:39 min/km, 12,9 km/h + alku- ja loppulämpö 30 min, 5,50 km, 5:27 min/km, 11 km/h
Vatsatreeni 20 min

Yhteensä n. 67 km juoksua

22017 (600x800)

Maanantaina olin vielä Salossa. Juoksin aamulla 14 kilometrin lenkin, jonka päätin uimahallin luo. Juoksu tuntui taas mukavalta ja askel kevyeltä. Pieni pakkanen ja napakka tuulikaan ei hidastanut menoa. Lenkin päätteeksi kävin pikaisesti salilla ja vesijuoksemassa Annin kanssa.

22011 (600x800)

Tiistaina palasin Helsinkiin, jonne iski järkyttävä lumimyrsky. Olin jo vähällä lähteä lenkille lumipyryyn, mutta tulin järkiini ja treenasin sen sijaan kotona. Tein HIIT-treenin, jossa vuorottelin kuutta eri liikettä lyhyin palautuksin. Alkuun ja loppuun hypin hyppynarulla.

22012 (600x800)

Keskiviikkona juoksin tämän vuoden pisimmän lenkin. Säät ovat tosiaan olleet makuuni vähän turhan kylmät, mutta keskiviikon -11 astetta tuntui ihan kohtalaiselta säältä juoksulle. Tuli itse asiassa aika lämmin. Hölkkäilin ensin 4 kilometriä Kansalaistorin Haukipatsaalle, josta lähdimme porukalla Adidasheimon järjestämälle avoimelle kimppalenkille. Juostiin keskuspuiston, Meilahden ja Hietsun kautta takaisin Haukipatsaalle, josta hölkkäilin kotiin. Matkaa taittui 18 kilometriä ja vauhti oli juuri sopivan kevyt. Yhteislenkit ovat kyllä mahtavia!

22013 (600x800)
Varpaat eivät tykänneet uusista nastakengistä! Onneksi jalat ovat jo tottuneet nyt parin käyttökerran jälkeen 🙂

Torstaina ehdin töistä kotiin juuri ennen auringonlaskua, joten päätin suunnata lenkille ennen pimeän tuloa. 10 kilometrin matka taittui taas melko kevyesti ja nopeasti juoksusta nauttien. Hyvältä tuntui, vaikka pakkanen vähän tuppaakin hidastavan vauhtia.

22014 (600x800)

Perjantaina päätin vetää vähän kovemman urheilusetin. Varasin itselleni pilates- ja bodypump-tunnin – välissä juoksin juoksumatolla 70 minuuttia. Viime bodypump-tunnista on jo paljon aikaa, ja yleensä se tuntuu pitkän tauon jälkeen lihaksissa monta päivää. Tällä kertaa painot (melko minimit kylläkin – en uskaltanut testata isompia) nousivat kuitenkin helpommin kuin yleensä tauon jälkeen eikä treeni tuntunut niin pahalta kropassa seuraavana päivänä mitä yleensä. Ehkä säännöllisestä keski- ja ylävartalotreenistä on ollut hyötyä? Ensi kerralla uskallan tehdä treenin vähän kovemmilla painoilla.

22016 (640x800)

Lauantaina pidin kuitenkin lepopäivän, vaikka periaatteessa paikat eivät olleet edes jumissa. Sunnuntaina virtaa tuntui taas riittävän, joten kävin salilla tekemässä juoksutreenin matolla. Matolla juokseminen on tuntunut niin helpolta ja kevyeltä, että päätin testata vähän kovempaa vauhtia ja juosta VK-treenin matolla. Juoksin alkulämmöksi 15 minuuttia, jota seurasi 30 minuutin VK-osuus. Loppuun hölkkäilin vielä 15 minuuttia. Puolen tunnin vauhdiksi olin kaavaillut n. 12 km/h (5 min/km), mutta vauhti tuntui niin helpolta, että nostin vauhtia aika ajoin jopa 13,5 km/h saakka. En ole ihan varma sykemittarini lukemista, sillä sykkeeni näyttivät olevan lähes koko treenin ajan alle 160. Toisaalta vauhti ei tuntunut lainkaan liian raskaalta, joten ehkäpä nuo lukemat pitivätkin paikkaansa. Ehkä rauta tosiaan on vaikuttanut jo, mutten ole tottunut näin mataliin sykkeisiin. Mahtava treeni kuitenkin!

22018 (600x800)

Täällä siis kaikki hyvin. Juoksu tuntuu ihanalta ja nautin joka askeleesta. Edes pakkanen ei ole ollut esteenä, vaikka kyllä nuo ilmat saisivat mun puolesta jo vähän lämmetä. Onneksi nyt on luvattu vähän lämpöisempää! Kun vielä vatsan saisi toimimaan niin olisin tyytyväinen. Ensi viikolla otetaan uusia näytteitä vatsakipuihin liittyen, ehkä niistä selviää jotain!

22019 (600x800)

Mainokset

2 kommenttia artikkeliin ”02/2016

  1. jiihaa, täälläkin on laskeneet nuo pakkaset eikä tarvii enää olla nii suur varustus juoksemaan kun lähtee:) ja nythän se alkaa tammikuukin olla lopussaan, kessee kohti mennään:) hienosti sulla sujuu treenit, onneksi olkoon ja hyvää alkavaa viikkoa!:)

    Tykkää

    1. Joo kyllä toi juokseminen on ihan erilaista näillä nollakelillä, joskin ei toi loska kauhean mukavaa oo 😀 Mut kevät tulee kovaa vauhtia! Kiitos ja oikein hyvää viikkoa myös sulle! 🙂

      Tykkää

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Google+ photo

Olet kommentoimassa Google+ -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s