HelmiHuuma

14201 (640x800)

Viime viikon lauantaina kotikaupungissani Salossa järjestettiin liikunta- ja hyvinvointitapahtuma HelmiHuuma. Tapahtuman järjestäjänä toimi osuuskunta Imperia Group – siis Turun AMK:n Salon pisteen tradenomiopiskelijoiden perustama osuuskunta, joten tapahtuma oli eräänlainen opiskelijoiden toteuttama kouluprojekti. Tapahtuma järjestettiin yhteistyössä Salon Gym&Fitness Centerin sekä Salon kaupungin kanssa – lisäksi mukana oli useita hyvinvoinnin ammattilaisia sekä erilaisia yrityksiä esimerkiksi ravitsemuksen ja liikunnan alalta. Ystäväni Tia-Maria oli tapahtuman aktiivisimpia järjestäjiä ja mainostajia, joten olihan sitä pakko itsekin osallistua. Sain houkuteltua mukaan äitini – lisäksi paikalla oli muutama ystäväni. Olikin hauska huomata, kuinka tapahtuma oli vetänyt puoleensa kaikenikäisiä ihmisiä (= naisia :D).

14203 (600x800)

14209e (500x800)

Tapahtuma alkoi Salon lukiolla klo 9. Erilaiset hyvinvointiluennot ja ryhmäliikuntatunnit pyörivät samanaikaisesti pitkin päivää, joten listasta voi valita aina itselleen sopivimman vaihtoehdon. Yhdeksältä liikuntasalissa starttasi balance-tunti, auditoriossa taas EFT-luento. Valitsin balance-tunnin, joka kuulosti kivalta uudelta ryhmäliikuntatuttavuudelta. Balance-tunnilla yhdistellään joogaa, pilatesta ja tai chi:ta. Osa liikkeistä oli itselleni joogasta ja pilateksesta ennaltaan tuttuja, mutta osa aivan uutta. Balance oli monipuolinen ja kiva tunti – voisin hyvin käydä balancessa myös jatkossakin.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Balance-tunnin jälkeen, klo 10, oli mahdollista osallistua joko PiukatPakarat-tunnille tai osteopatia-luennolle. Valitsin jumppatunnin, jolla tehtiin alkulämmön jälkeen erilaisia askel- ja kyykky- sekä keskivartaloliikketä oman kehon painolla. Klo 11 salissa alkoi kahvakuulatunti, mutta päätin mennä mindfulness-luennolle. Luennon piti itse asiassa psykologian opettajani lukioajoiltani, Saija Hongisto-Peltomaa. Luennolla tutustuttiin erilaisiin rentoutumis- ja tietoisuustaitoihin, jotka auttavat jatkamaan stressaavassa arjessa. Luento oli todella mielenkiintoinen ja itseni kannalta erittäin ajankohtainen. Tajusin, minkälainen merkitys myös fyysisellä kehon rentouttamisella on varsinaiseen mielen rentoutumiseen, minkä takia olisi hyvä tehdä säännöllisesti rentoutusharjoituksia esimerkiksi joogan ohella – siis harjoituksia, joissa keho ei ole aktiivinen. Luennolla puhuttiin myös rentoutumisen merkityksestä uneen (itselleni erittäin tärkeä pointti!) sekä siitä suositusta mindfulnessista. Teimme myös pari rentoutusharjoitusta. Saija kehotti tekemään viiden minuutin rentoutusharjoituksen kerran päivässä ja testaamaan, kuinka se vaikuttaa stressitilaan ja yöuniin. Uskon, että vaikutukset olisivat positiiviset. Vielä en ole aloittanut harjoituksia, mutta ehkäpä vielä aloitan. Eiköhän sillä saataisi tämä stressi kuriin. Saijan luento oli kyllä omasta mielestäni HelmiHuuman parasta antia!

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

14207 (800x704)

Luennon jälkeen salissa alkoi tanssitunti, mutta päätin jäädä auditorioon kuuntelemaan juoksuluentoa. Juoksuluennon piti Gym&Fitness Centerin juoksuvalmentaja Marko Hynninen. Luento oli suunnattu lähinnä juoksua aloitteleville, joten itselleni se oli lähinnä vanhan kertausta: varusteiden valitsemista ja sykealueiden sekä oikeaoppisen juoksuasennon määrittelyä. Juoksuluennon jälkeen olisi alkanut vielä ravitsemusluento, mutta HIIT-tunti houkutteli enemmän.

14208 (800x705)

Lopuksi osallistuin siis vielä puolen tunnin HIIT-tunnille, jossa alkulämmön jälkeen tehtiin vuorotellen kahta liikettä viisi kertaa, jonka jälkeen liikepari vaihtui. Liikkeitä olivat esim. erilaiset keskivartaloliikkeet, polvennostojuoksu, hypyt, punnerrukset jne. Yhden liikkeen kesto oli 20 sekuntia, jota seurasi 10 sekunnin tauko. Liikepareja oli yhteensä 5. Siis kymmenen eri liikettä, viisi kertaa 20 sekunnin setti, 10 sekunnin tauot. Pidempiä taukoja ei ollut missään vaiheessa. HIIT-treenin idea on, että samaa liikettä tehdään tehokkaasti lyhyen aikaa ja tauot ovat myös lyhyitä. Syke pysyy korkealla koko treenin ajan. Treeni ei ole pitkäkestoinen, joten liikkeet jaksaa tehdä kovilla tehoilla. Tulee siis treenattua sekä lihaskuntoa että kestävyyttä. En ole ennen uskaltautunut ohjatulle HIIT-tunnille, joskin olen tehnyt sitä itse kotona. Mutta tämä tunti oli todellakin mieleeni – nosti hien pintaan ja sykkeet korkealle! Treenissä on parasta se, että liikkeet tehdään oman kehon painoilla: on siis itsestä kiinni, kuinka kova treenistä tulee. Nyt pitää kyllä ehdottomasti käydä testaamassa myös UniSportin HIIT! HIIT-tunnin jälkeen oli vielä ohjattu venyttely, jonka jälkeen lähdimme kotiin. Koko päivä olisi päättynyt akrobaattiseen HullutteluHuuma-tuntiin, mutta lähdimme ennen sitä.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Luentojen ja ryhmätuntien välissä oli hyvin aikaa kierrellä lukion ala-aulan ständejä ja pisteitä, joissa esiteltiin erilaisia terveystuotteita ja -palveluja. Kahviosta pystyi ostamaan välipalaa ja tarjolla oli myös ilmaisia appelsiineja. Kävin myös ilmaisessa pikakehonkoostumusmittauksesta, tuloksista lisää vähän tuonnempana 🙂

14205 (600x800)

14206 (600x800)

Kaiken kaikkiaan HelmiHuuma oli hyvin järjestetty ja kiva tapahtuma. Mahtavaa, että Salossakin järjestetään välillä tällaisia tapahtumia, joihin pääsee osallistumaan vielä halpaan (ennakkoon/ovelta 12€/15€) hintaan. Lukio tarjosi tapahtumalle loistavat puitteet: viisi pukuhuonetta, paljon vessoja ja pöytäryhmiä, ison liikuntasalin äänentoistovehkeineen ja jumppamattoineen, valmiin paikan kahviolle sekä ison auditorion luennoille. Tapahtuma olisi voinut puitteidensa takia olla vielä paljon suurempikin – osallistujia olisi mahtunut mukaan ainakin tuplasti, vaikka porukkaa oli nytkin lähtenyt liikkeelle ihan mukavasti. Tintti ainakin mainosti tapahtumaa ahkerasti. Olisinpa itsekin tajunnut vinkata siitä blogini puolella, niin olisi saatu kenties muutama muukin lähistöllä asusteleva mukaan!

14209 (600x800)

14209a (640x800)

50 ensimmäistä osallistujaa sai tapahtumasta mukaansa vielä yllätyspussin, joka sisälsi erilaisia etukuponkeja, välipaloja ja muita näytteitä. Erityismaininta vielä tapahtuman monipuoliselle tarjonnalle: ryhmäliikuntatunteja löytyi useaan eri makuun ja luennoilla käsiteltiin monia erilaisia hyvinvoinnin osa-alueita. Onpa hienoa huomata, että opiskelijat pystyvät järjestämään tällaisen tapahtuman. Isot kiitokset siis tapahtuman järjestäjille ja kanssatreenaajille. Näitä juttuja Salo tällä hetkellä tarvitsee!

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

14209b (800x600)

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Mainokset

2 kommenttia artikkeliin ”HelmiHuuma

  1. Kuulostapa tosiaan mukavalta tapahtumalta! Ja hintakin erittäin kohtuullinen.
    Olen muuten käynyt Les Millsin Body Balance-tunneilla jo vuodesta 2001, jolloin se rantautui Suomeen. Kiva kokonaisuus.

    Tykkää

    1. Joo tää oli kyllä hintansa väärti! 🙂 Okei, mulla ei ollut oikein minkäänlaista kuvaa siitä ennen tätä. Mutta tykkäsin kyllä tosi paljon!

      Tykkää

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Google+ photo

Olet kommentoimassa Google+ -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s