16+17/2016

Yhteislenkki6 (800x600)
Kuvasta kiitokset Lauralle!

Vikat kaksi viikkoa ovat olleet yliopiston tentti- ja deadlineviikkoja, joten aikani on taas kerran mennyt koulujuttuihin. Tänään palautin vikan esseen ja ensi viikolla olisi kevään vihoviimeinen tentti. Eli pian tämä hullu koulustressi alkaa helpottaa!

Kirjoittelin siis taas – sattuneesta syystä – kahden viikon kuulumiseni yhteen postaukseen. Toisaalta tuntuu, ettei treeneistä ole tällä hetkellä oikein kerrottavaakaan. Vauhti tuntuu tasapaksulta ja lonkka kipeytyy joka lenkillä. Kovia treenejä on lonkan takia vaikea vetää ja maratonilta palautuminen ja tavanomaiseen treenirytmiin totuttelu on vielä vaiheessa.

Tässä kuitenkin katsaus parin viime viikon treeneihin:

Maanantai:
Yin-jooga 1 h
Kuntosali 45 min

Tiistai:
PK 60 min, 11,25 km, KS 152, MS 167, 5:2o min/km, 11,25 km/h

Keskiviikko:
Pilates 1 h
Kuntosali 1 h

Torstai:
PK 75 min, 14,35 km, KS 144, MS 166, 5:14 min/km, 11,48 km/h

Perjantai:
Kevyt PK 25 min, 4,41 km, 5:40 min/km, 10,58 km/h
Kävely 1 h

Lauantai:
10 km kisa (Aurajoen yöjuoksu), 43:11, KS 175, MS 185, 4:19 min/km, 13,89 km/h

Sunnuntai:
Lepo

Maanantai:
Lepo

Tiistai:
PK 12 km, 1:03:22, KS 144, MS 165, 5:17 min/km, 11,36 km/h

Keskiviikko:
HCR yhteislenkki: vetotreeni: 400 m + 600 m + 800 m + 600 m + 400 m, alku- ja loppuverkat, yht. 12,9 km

Torstai:
PK 60 min, 10,73 km, KS 135, MS 154, 5:36 min/km, 10,73 km/h

Perjantai:
Kevyt PK 8,5 km, 46 min, KS 136, MS 154, 5:24 min/km, 11,09 km/h
Pilates 1 h
Kuntosali 1 h

Lauantai:
Kevyt pitkä PK 120 min, 19,25 km, KS 125, MS 153, 6:14 min/km, 9,63 km/h

Juoksua yhteensä n. 103 km

556 (777x800)

Maanantaina pidin kipeän lonkan takia juoksuttoman päivän. Jalat olivat muutenkin aika jumissa. Kävin sen sijaan pitkästä aikaa yin-joogassa. Joogatunnin jälkeen kävin vielä salin puolella tekemässä kevyen pyörä- ja keskivartalotreenin.

559 (687x800)

Tiistaina testasin juoksemista. Tuntui jotenkin tosi tahmealta. Toisaalta maratonista oli vielä vain pari viikkoa aikaa, joten palautuminen oli vielä pahasti vaiheessa. Päätin siis pitää keskiviikkona taas taukoa juoksusta. Suuntasin jälleen salille ja pilates-tunnille.

559a (800x800)

Torstaina halusin testata vähän pidempää lenkkiä. 75 minuuttia kulki jo hieman kevyemmin, muttei silti vielä ihan tavalliseen tahtiin. Perjantaina kävin osteopaatilla, joka osasi kertoa kipeän lonkan syyksi alaselän. Osteopaattikäynti auttoi kipuun hetkellisesti, mutta vaikutus ei kestänyt pitkään. Kävin illalla kevyellä metsälenkillä, ja lonkka kipeytyi heti lenkin alussa.

559b (711x800)

559c (800x800)

Lonkkakivuista huolimatta päätin lähteä juoksemaan kympin Turkuun lauantaina. Kipeä lonkka ei taaskaan hidastanut vauhtia. Kivun itse asiassa unohti kisahuumassa melko nopeasti ja ennätyshän sieltä tuli, vastoin kaikkia odotuksia. Tarkemman kisaraportin Aurajoen Yöjuoksusta voit lukea täältä.

559d (800x800)

Sunnuntaina ja maanantaina lepäsin. Päivät kuluivat lähinnä kouluhommien parissa. Tiistaina ehdin vihdoinkin lenkille. Juoksu tuntui taas hieman paremmalta.

551 (750x800)

Keskiviikkona oli HCR:n ja Asicsin viimeinen yhteislenkki. Tällä kertaa Helsingin tiimistä paikalle pääsivät vain minä ja Katja. Hölkkäsin ensin kotoa Forumin Intersportille, josta suuntasimme Eläintarhan kentälle tekemään vetotreeniä. Paikalla oli lisäksemme neljä juoksijaa. Eltsussa vedimme ajan puitteissa vähän suunniteltua pienemmän mutta sitäkin tiukemman setin vetoja. Vedot tehtiin pyramidiharjoituksena, jossa matka ensin piteni ja sitten taas lyheni. Vedot olivat 400 m + 600 m + 800 m + 600 m + 400 m. Vetojen välissä vedimme pari minuuttia henkeä. Tavoitteena oli vetää kaikki vedot suunnilleen samaa tahtia, mutta itse ainakin lähdin ekaan vetoon liian kovaa ja sama vauhti ei millään tahtonut pysyä yllä pidemmissä vedoissa. Oli kyllä kiva juosta vetoja taas pitkästä aikaa! Näitä lisää 🙂

553 (800x600)

Torstaina jalat tuntuivat vähän raskailta, joten juoksin tunnin suosiolla vähän kevyempää vauhtia. Perjantaina sama juttu – siispä suuntasin vaan lyhyelle aamulenkille. Iltapäivällä pidin vielä tauon opiskeluista ja kävin pilatestunnilla sekä tekemässä pienen salitreenin.

554 (640x800)

Lauantaina oli kevyen kimppalenkin vuoro! Hölkkäsin Eläintarhan kentälle, josta lähdimme Lauran ja Hillan kanssa liikkeelle HCR-reittiä pitkin. Ensin lenkille piti tulla enemmänkin HCR Street Team -porukkaa, mutta sairastumisten sun muiden takia moni (mukaan lukien Karoliina, joka alunperin sai idean yhteislenkistä) oli joutunut jättämään vappuaaton lenkin väliin. Hölkkäilimme kevyesti HCR-reitin alun aina Meilahteen saakka, mistä palasimme Eltsuun. Jatkoin lenkkiäni vielä Arabian kautta kotiin saaden kasaan parin tunnin lenkin. Kevyt, pitkä lenkki usealla sometauolla ja vailla minkäänlaisia vauhtitavoitteita teki kyllä hyvää. Lonkkaani ei sattunut juuri lainkaan. Ai tällaista sen palauttelevan treenin pitäisi olla? Yksin on vaikeaa malttaa treenata kevyesti. Porukassa se onnistuu 🙂

Yhteislenkki2 (800x600)
Kuvasta kiitokset Lauralle!

Sunnuntaina pidin lepopäivän. Kävin kävelemässä keskustassa, kääntymässä Ulliksella, syömässä La Famiglian terassilla auringonpaisteessa. Rento vapun päivä ilman hikitreeniä!

Lonkkani tosiaan on yhä kipeä. Kyllä sen huomaa joka päivä, vaikkei se estäkään juoksua. Kipu tuntuu myös kävellessä ja välillä ihan seisoessakin. Muuten juoksu tuntuu sujuvan taas päivä päivältä paremmin. Palautuminen on kovassa käynnissä – lonkka vaan heittää kapuloita rattaisiin. En ole uskaltanut treenata kovaa lonkan takia, mutta lepo ja kevyt treeni eivät myöskään auta. Kyllä tämän kanssa nyt jotain pitää tehdä. HCR:kin on jo vajaan parin viikon päästä, jaiks!

Yhteislenkki3 (800x600)
Kuvasta kiitokset Lauralle!
Mainokset

4 kommenttia artikkeliin ”16+17/2016

 1. Moikka! Harrastan kilpajuoksua, pitempiä ratamatkoja siis pääasiassa kilpailen ja niitä varten reenaan eli määrää tulee myös paljon kuten sullakin. Mulla on myös ollut lonkan kanssa ongelmia, just saman tyylistä eli pystyy kyllä juoksemaan mutta kipua tuntuu myös kävellessä ja jopa seistessä. No, juoksin kun kipu ei sitä kokonaan estänyt mikä oli tyhmää.. Lonkka tulehtui pahasti (kävelykin oli vaikeaa) ja jouduin pitämään 2vk juoksutauon ja syömään lääkekuurin. Sain fysioterapeutilta syviä lihaksia vahvistavan ja hermottavan jumppaohelman, jonka avulla lonkkakivut ovat pysyneet pois! Suosittelisin siis sullekin fysioterapeutilla käyntiä 🙂 lonkkavaivoihin voi olla monta syytä, kuten esim. syvien lihasten heikkous, huono liikkuvuus tai jalan väärä linjaus tai vaikka sulla se selkä, johon voi myös vaikuttaa vaikka nilkan huono asento 😁 Ja ei kannata juosta jos yhtään kipua tuntuu, sen oon oppinut pari kertaa kantapään kautta!

  Tykkää

  1. Moi! Isot kiitokset kommentistasi 🙂 Kuulostaa kyllä siltä, että pitää varmaan lepuuttaa lonkkaa ja suunnata fysioterapeutille. Toisaalta kipu on nyt hieman hellittänyt. Voi olla, että pilates ja venyttelykin ovat auttaneet tähän. Vedän nyt ainakin tuon HCR:n ja jos (/kun) kipu vielä palaa, suuntaan fyssarille. Kiitos vielä vinkeistä! 🙂

   Tykkää

 2. Itsekin harrastan juoksua ja tää sun blogi on kyllä nyt ku tän löysin niin tosi suuri motivaattori!! Ois kiva sellanr postaus missä kerrot miten sun juoksuharrastus sai alkunsa ja vaikka että mitä teit ennen ku alotit sen harrastanisen ja miten se muutti sun elämän 😊

  Tykkää

  1. Kiitos paljon, olen tosi otettu!! 🙂 Ja kiitos postaustoiveesta! Olenkin miettinyt kirjoittavani jonkin tuon kaltaisen postauksen eli sellainen tulee varmasti tässä jossain vaiheessa 🙂 Kivoja juoksenteluja sulle!

   Tykkää

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Google+ photo

Olet kommentoimassa Google+ -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s