21+22/2016

869e (698x800)

Hellurei! Kisaviikko taas käynnissä, kylläpä aika rientää! Pari viime viikkoa on tosiaan mennyt Salon ja Helsingin välillä seilatessa ja pitkälti työn ja koulun parissa. Treenaamiseenkin on riittänyt jonkin verran aikaa, mutta flunssa pakotti myös lepäämään. Onpahan ainakin otettu iisisti lauantaita ajatellen! Tässä siis katsaus viime viikkoihin:

Maanantai:
PK 60 min, 10,8 km, 5:33 min/km, 10,8 km/h

Tiistai:
Lepo

Keskiviikko:
Pyöräily 12 km
Porrastreeni 45 min: 2 x 5 x 83 askelmaa (4,02 km)
Kevyt PK 70 min, 12,09 km, 5:47 min/km, 10,36 km/h

Torstai:
Lepo

Perjantai:
PK 50 min, 9,14 km, 5:28 min/km, 10,97 km/h

Lauantai:
Pitkä PK 120 min, 22 km, 5:27 min/km, 11 km/h

Sunnuntai:
Lepo (flunssa)
Kävely 1 h

Maanantai:
Lepo (flunssa)

Tiistai:
Lepo (flunssa)

Keskiviikko:
Kävely 2 h
Hölkkä/kävely 1 h, 8 km, 7:30 min/km, 8 km/h

Torstai:
Työmatkapyöräily, 105 min, 37 km
Pesäpallo 1 h
PK 10 km, 51 min, 5:06 min/km, 11,76 km/h
Kävely 1 h

Perjantai:
Kiihtyvä PK 12 km, 1:00:23 (5:43 / 5:33 / 5:22 / 5:18 / 5:09 / 5:04 / 4:55 / 4:50 / 4:44 / 4:41 / 4:31 / 4:27), 5:02 min/km, 11,92 km/h
Kävely 1 h
Vatsatreeni 20 min

Lauantai:
Lepo

Sunnuntai:
Kevyt PK 60 min, 10,72 km, 5:36 min/km, 10,72 km/h

Juoksua molemmilta viikoilta yhteensä: n. 99 km

864 (743x800)

Maanantaina kävin juoksemassa kevyen tunnin lenkin, joka tosin tuntui melkoisen raskaalta monen perättäisen treenipäivän takia. Tiistaina tulikin onneksi pidettyä taas pakollinen lepopäivä, sillä olin taas kiinni töissä ja koulussa aamusta iltaan.

861 (706x800)

Keskiviikkona päätin pitää kunnon kovan treenipäivän pitkästä aikaa. Tarkoituksenani oli polkaista pyörällä urheilukentälle, tehdä siellä vetotreeni ja jatkaa vielä kevyelle lenkille ystäväni Marin kanssa. Urheilukenttä oli kuitenkin varattu yleisurheilukilpailuihin, joten hölkkäsin Uskelan kirkon portaille tekemään porrastreeniä. Portaita Uskelankirkkotieltä ylös kirkolle on peräti 83. Portaat ovat muistaakseeni seitsemässä tai kahdeksassa osassa, jotka koostuvat kukin n. 5-15 askelmasta. Portaiden välissä on suht pitkiäkin polkuosuuksia. Juoksin portaat ylös saakka yhteensä kymmenen kertaa, viidennen juoksun jälkeen pidin muutaman minuutin sarjapalautuksen. Yhteensä siis hurjat 830 porrasta! Porrasjuoksun jälkeen hölkkäilin takaisin urheilukentälle, josta suuntasin vielä 70 minuutin kevyelle lenkille Marin kanssa. Lopuksi pyöräilin takaisin kotiin. Mahtava urheilupäivä, näistä mä tykkään! 🙂

863 (699x800)

Torstaina pidin lepopäivän. Suuntasimme töissä koko koulun kanssa Turun Superparkiin, jossa opekin innostui testaamaan mm. trampoliinia ja kiipeilyseinää 😉 En tiedä, johtuivatko perjantaiset käsi- ja keskivartalojumit pyöräilystä, porrasjuoksusta vai kiipeilemisestä, mutta juoksemista ne ainakin haittasivat. Äärimmäisen kipeät pohkeet olivat ainakin selkeä seuraus porrasjuoksusta. Kävin heittämässä kevyen 50 minuutin lenkin. Halusin säästää kroppaa seuraavan päivän pitkikselle.

862 (800x800)

Lauantaina juoksin viikon pitkän lenkin mökkimaisemissa. Ensin kiersin tutun Anerionjärven, minkä jälkeen juoksentelin pitkin Suomusjärveä sinne sun tänne. Maalla on niin ihanaa juosta! Pohkeeni tosin olivat yhä kipeät – kipu tuntui erityisesti alamäissä. Juoksu sujui ajoittain ihan hyvin, mutta lopussa joutui jo vähän taistelemaan. Lenkin jälkeen istuin pitkissä löylyissä ja pulahdin järvessäkin.

865 (800x800)

Jo lauantai-iltana tunsin oloni vähän tukkoiseksi, mutta sunnuntaina heräsin flunssan kourissa. Taas!! Olen sairastanut kuluneen vuoden aikana useammin kuin koskaan! Kärsin flunssasta ennen Milanoa, sen jälkeen ja viimeisimpänä juuri ennen HCR:ää. Jotain hämärää tässä nyt on. Kuumetta ei tälläkään kertaa tosin ollut, pelkkää nuhaa ja yskää. En treenannut sunnuntaina, mutta halusin nauttia kauniista päivästä, joten kävelin takaisin kotiin futiskerhosta. Maanantai ja tiistai menivät täydessä levossa.

867 (640x800)

Keskiviikkona olo oli jo parempi. Flunssaa oli yhä, mutta lima alkoi jo lähteä. En uskaltanut treenata vielä ”kunnolla”. Kävin Petran kanssa pitkällä kävelylenkillä, jonka jälkeen vuoroin hölkkäilin ja vuoroin kävelin metsäreittiä kotiin. Ajatuksena oli lähinnä kävelyn lomassa testata, miltä hölkkä tuntuu.

868 (640x800)

Torstaiaamuna flunssa oli jo lähestulkoon poissa, joten päätin kauniin ilman kunniaksi pyöräillä töihin. Kouluun, jossa olin tällä kertaa sijaisena, on kotoani matkaa vajaat 20 kilometriä. En ole pyöräillyt aikoihin enkä halunnut hikitreeniä ennen töitä, joten varasin matkaan tarpeeksi aikaa. Yhteen suuntaan aikaa meni n. 53 min, matkaa kertyi n. 18,5 km. Olipa muuten mahtava aloitus päivälle!! Aloitin työpäiväni huomattavasti virkeämpänä ja hyväntuulisempana kuin automatkan jälkeen 🙂 Torstaista tulikin todellinen liikuntapäivä: koulussa pelasimme opettajat vs. kutoset -pesismatsin (, jonka opettajat niukasti voittivat ;)), iltapäivällä innostuin vielä lämpimän kelin takia lenkille ja lopuksi suuntasin Annin kanssa kävelylle.

869 (640x800)

Perjantaina kaipasin jo vähän kovempia vauhteja. HCR:n jälkeen ei ole tullut treenattua vauhti- tai maksimikestävyyttä juuri lainkaan. Oloni oli kuitenkin jotenkin vähän vetämätön eikä terävyyttä esim. intervalleihin tuntunut löytyvän. Myös tasavauhtinen vk-lenkki tuntui huonolta ajatukselta, sillä flunssan rippeet vielä kiusasivat. Päädyin kiihtyvään lenkkiin, jossa saisin määritellä vauhtini fiiliksen mukaan. Aloitin lenkkini 5:43 min/km tahdilla, josta nostin vauhtia melko tasaisesti aina viimeisen kilometrin 4:27 min/km saakka. Kiva treeni! Loppuverkaksi kävin kävelylenkillä Tintin kanssa.

869c (640x800)

Lauantaina jaoin oppilaille todistukset ja suuntasin illaksi ylioppilasjuhliin Helsinkiin. Kunnon lepo- ja tankkauspäivä siis.

869d (800x800)

Sunnuntaina hölkkäilin taas matkat futiskentälle pitämään futiskerhoa. Melko tahmealta tuntui.

Jotenkin juoksu ei nyt vaan suju kuten yleensä. Sykkeet nousevat ja jalat eivät. Pk-vauhdit ovat laskeneet entisistä. Tulee vähän anemia-ajat mieleen. Kai ne rauta-arvot olisi hyvä käydä taas tarkistamassa. Veikkaan, että syynä vaikeuksiin on tällä kertaa kuitenkin hellekelit, flunssa ja yleinen väsymys. Ehkä en ole myöskään vielä täysin palautunut HCR:ltä, eihän siitäkään ole kuin vasta reilut kolme viikkoa.

Ja lauantaina olisi HHM! Vähän kauhulla odotan tulevaa koitosta. Tuntuu, etten ole läheskään siinä kunnossa, että pystyisin juoksemaan 21,1 kilometriä samaan vauhtiin kuin muutama viikko sitten! Toisaalta, miksi pitäisikään? Olen jo rikkonut kauden tavoitteeni puolikkaalla – ei joka kisoihin tarvitse lähteä tekemään ennätystä. Lauantaina kisataan varmaankin päivän kunnon mukaan. En ole oikeastaan juurikaan uhrannut ajatuksia tulevaan kisaan, joten ehkä nyt olisi jo korkea aika keskittyä lauantaihin. Tavoitteeksi asetan ehjän juoksun, mikä tarkoittaa ajan suhteen 1:40 alittamista. Ennätykseen en tosiaan tällä valmistautumisella jaksa uskoa, flunssakaan ei ole vielä ihan täysin hellittänyt. Menen nauttimaan kivasta juoksureitistä ja kisatunnelmasta! Ennen kaikkea toivon, että säät suosivat: rantareitti olisi aika ikävä vetää 10 m/s vastatuulessa 😀 Aamustartti ainakin mahdollistaa sen, ettei ole liian kuuma. En osaa jotenkin fokusoitua lauantaihin lainkaan! Menen tänään käväisemään kisaexpossa, ehkä kisafiilis tarttuu siellä 🙂

866 (649x800)

Mainokset

Yksi kommentti artikkeliin ”21+22/2016

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Google+ photo

Olet kommentoimassa Google+ -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s