25+26/2016

Hellurei taas! Muutama viime viikko on mennyt ohi ihan ennätysvauhtia! Tällä hetkellä teen töissä sen verran pitkää päivää, ettei blogin kirjoittamiselle riitä mitenkään aikaa arkipäivinä. Viikot ovat olleet melko hektisiä ja töissä yhdeksän tuntia hujahtaa tuossa tuokiossa, mikä on sinänsä kyllä vaan hyvä juttu ja merkki siitä, että todella viihdyn työssäni! 🙂 Mutta tosiaan, sekä bloggaamiseen että juoksemiseen se vaikuttaa hurjasti. Työpäivien jälkeen olen todella väsynyt ja tuntuukin, ettei jalka tahdo arkena oikein nousta. Viikonloppuisin taas olen täynnä virtaa ja sitä riittää myös blogin kirjoittamiselle 🙂

Siispä tällä kertaa olen viikkokatsauksissani pahasti jäljessä. Haluan kuitenkin kirjata tänne kaikki treenit, sillä niitä on sitten kiva selailla jälkikäteen 🙂 On hyvä pitää vähän kirjaa siitä, millainen treeni toimii ja toisaalta myös seurata omaa kehitystään! Tässä siis jälkijunassa juhannusviikon ja PNM-kisaviikon treenit:

Maanantai:
Kevyt 40 min, 7,13 km, KS 125, 5:37 min/km, 10,7 km/h

Tiistai:
Intervallitreeni 55 min, 10 km, KS 142, MS 181, 5:30 min/km, 10,91 km/h
Polkujuoksu + kevyt hölkkä, 80 min, 10,18 km

Keskiviikko:
Kevyt 40 min, 6,85 km, KS 121, MS 143, 5:50 min/km, 10,28 km/h

Torstai:
PK+VK-yhdistelmätreeni 50 min, 9,94 km, KS 142, MS 170, 5:02 min/km, 11,93 km/h

Perjantai:
PK 40 min, 7,40 km, KS 135, MS 158, 5:24 min/km, 11,1 km/h

Lauantai:
Lepo

Sunnuntai:
PK 70 min, 12,95 km, KS 136, MS 168, 5:24 min/km, 11,1 km/h

Maanantai:
Lepo

Tiistai:
Intervallitreeni 60 min, 10,52 km, KS 146, MS 186, 5:43 min/km, 10,52 km/h

Keskiviikko:
Kevyt 40 min, 6,78 km, KS 122, MS 139, 5:54 min/km, 10,17 km/h

Torstai:
Polkujuoksu, 85 min, 9,8 km

Perjantai:
Lepo

Lauantai:
Puolimaraton (Paavo Nurmi), 1:37:15 (nettoaika), KS 177, MS 184, 4:37 min/km, 13,02 km/h

Sunnuntai:
Lepo

Juoksua yhteensä: n. 113 km

Omegawave ilmoitti maanantain treeniksi kevyen 40 minuutin lenkin. Sehän kävikin hyvin, kun olin ollut viikonloppuna taas flunssassa. Maanantaina kevyt hölkkä tuntui kuitenkin hyvältä ja sykkeetkin pysyivät aisoissa.

100701

Tiistaina kaipasin jo kovempaa treeniä – niin monta päivää oli mennyt levätessä ja hölläillessä. Hillan, Samulin, Roosan ja Elinan järjestämä kevyt polkulenkki oli tiistaina, mutta treeniohjelmani oli määrännyt minulle intervallitreenin, jota en halunnut jättää väliin. Siispä suuntasin suoraan töistä vetämään ensin intervallitreenin, jonka lopetin juuri polkulenkin lähtöpaikalle Vanhankaupunginkoskelle. Intervallitreeni kulki oikein kivasti – ehkä juuri runsaan levon ansiosta. Treenissä oli eripituisia vetoja erilaisilla sykkeillä – vetojen pituus lyheni treenin loppua kohden ja samalla sykealueet nousivat. Tosi kiva treeni! Olin intervallitreenin jälkeen melko loppu, mutta onneksi polkulenkki oli juuri sopivan kevyt ja toimi hyvin loppuverkkana 🙂 Hilla, Samuli, Roosa ja Elina siis järjestivät Kaverit poluille -kimppalenkin, jolle osallistui peräti nelisenkymmentä juoksijaa! Juoksimme Samulin imussa n. tunnin lenkin pitkin Vanhankaupunginkosken ja Viikin polkuja – olipa mahtavaa! Lopuksi vielä hölkkäilin parikymmentä minuuttia kotiin päin, mutta lopulta kävelin loppumatkan: jalat olivat jo sen verran hapoilla.

100702

Tiistain treeni tuntui keskiviikkona jaloissa. Omegawave heitti kehiin onneksi kevyen palauttelulenkin, jolla onnistuin pitää sykkeet 120 paikkeilla.

100703

Torstaina suuntasin suoraan töistä Saloon juhannuksen viettoon! Juoksin kesän ensimmäisen kunnon iltalenkin ysin aikoihin. Kesäiltojen lenkit ovat tosi ihania! Aurinko paistaa vielä niin myöhään, ettei väsymystäkään huomaa 🙂

100704

Perjantaina kävin Matiaksen kanssa pienellä aamulenkillä ennen juhannusrientoihin suuntaamista. Juhannus meni tosi kivasti – käytiin päivällä ystävien mökillä ja illalla pari kaveria tuli ”meille” Saloon kylään – vanhempani kun olivat mökillä. Yöllä käytiin saunassa ja pelailemassa jalkapalloa 😀 Lauantaina menimme saunomaan, uimaan ja syömään mökille, illalla katsottiin kotona jalkapalloa. Tosi rentouttava ja rauhallinen juhannus siis rakkaiden ihmisten seurassa, mikäs sen parempaa 🙂

100705

Lauantaina pidin lepopäivän, mutta sunnuntaina treenasin taas. Sunnuntainkin vietimme mökillä kunnon porukalla. Treeniohjelmassani oli 70 minuutin PK-lenkki, jota lähdin juoksemaan tuttua reittiä järven ympäri. Oli kyllä paras lenkki vähään aikaan – kunnon lepo ja akkujen lataaminen todellakin auttoi.

100706

Aloitin PNM-kisaviikkoni lepopäivällä. Sovelsin vähän Omegawaven treeniohjelmaa tällä viikolla kevyemmäksi Paavo Nurmi Marathonin takia. Tiistaina vedin kuitenkin Omegawaven määräämän intervallitreenin.

100707

Keskiviikkona ohjelmassa oli kevyt lenkki. Torstaina skippasin Omegawaven suunnitteleman intervallitreenin ja suuntasin sen sijaan Hannan järjestämälle polkulenkille Espoon Vaakkoihin. Oli kyllä taas tosi mukavaa juosta uusien ja vanhojen tuttujen kanssa upeassa luonnossa 🙂 Juoksimme kevyttä vauhtia vajaat 1,5 tuntia.

100708

Juoksen aina kisaa edeltävänä päivänä ”kenraalitreenin” eli puolen tunnin hölkän, jonka aikana testailen myös tulevaa kisavauhtia. Tällä kertaa pidin lepopäivän – ihan jo pelkästään olosuhteidenkin takia, sillä en olisi ehtinyt lenkille. Viikon aikana oli tullut kuitenkin juostua jo aika kiitettävästi, joten oli hyvä levätä. Joskin hieman taikauskoisena pelkäsin, minkälaisia seurauksia kisarutiinien rikkomisella olisi 😉

060709

Lauantaina olikin sitten kisapäivä! Lue koko tarina täältä 🙂

Sunnuntaina pidin taas ihan täyden lepopäivän. Koko viikko oli ollut täynnä ohjelmaa, joten rento sunnuntai-ilta tuli todella tarpeeseen.

100710

Pari viikkoa kuluivat aivan käsittämättömän nopeasti. Tai oikeastaan koko kesä on mennyt ohi hirveää vauhtia!! Eihän se vielä siis ohi ole, mutta pian jo yli puolivälissä. En voi uskoa, että eletään jo heinäkuuta. Hurjaa 🙂 Katsotaan, ehdinkö tottumaan lainkaan tähän hulluun työrytmiin, joka jatkuu syyskuun loppuun asti… Toisaalta juokseminen tasapainottaa ja auttaa pysymään järjissään työkiireiden keskellä.

P.S. Viime viikolla kirjoitin polkujuoksu-postauksen, johon kommentoimalla voi voittaa ilmaisen osallistumisen Helsinki City Trailille. Arvon voittajan kaikkien tähän päivään mennessä kommentoineiden kesken ja ilmoitan voittajalle henkilökohtaisesti 🙂

Mainokset

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Google+ photo

Olet kommentoimassa Google+ -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s