29+30/2016

 

 

DCIM100GOPRO

Heinäkuun viimeiset viikot menivät osittain lomatunnelmissa. Tanskalainen ystäväni Katrine tuli käymään Suomessa, joten sain hyvän tilaisuuden pitää pari kevyempää juoksuviikkoa ja keskittyä muihin asioihin. Sain anottua neljä päivää lomaa töistä, joten pääsimme lähtemään Lappiin pienelle vaellusreissulle. Loma ei siis suinkaan mennyt pelkästään levossa, mutta juoksusta tuli pidettyä taukoa – ja ihan hyvä niin.

Maanantai:
Lepo

Tiistai:
PK 10 km, 53 min, 5:18 min/km, 11,32 km/h

Keskiviikko:
Lepo

Torstai:
Pyöräily 31,3 km, 1,5 h

Perjantai:
Lepo

Lauantai:
Kevyt PK 38 min, 6,42 km, 5:55 min/km, 10,14 km/h

Sunnuntai:
Kevyt PK 30 min, 5,2 km, 5:46 min/km, 10,4 km/h

Maanantai:
Vaellus 18 km, n. 5,5 h

Tiistai:
Vaellus 15 km, n. 5,5 h

Keskiviikko:
Lepo

Torstai:
Lepo

Perjantai:
Pyöräily 31,4 km, 1,5 h

Lauantai:
PK 9 km, 50 min, KS 130, MS 150, 5:33 min/km, 10,8 km/h

Sunnuntai:
Pitkä PK 100 min, 18,08 km, KS 142, MS 163, 5:32 min/km, 10,85 km/h

Juoksua yhteensä: n. 49 km

Maanantaina lepäsin vielä lauantain ultralenkin jäljiltä. Tiistaina menin ekaa kertaa lenkille. 10 kilometriä taittui yllättävän kevyesti – eipä olisi uskonut, että 54 kilometrin lenkistä oli vain muutama päivä.

781

Katrine tuli Suomeen tiistai-iltana, joten keskiviikkona pidin lepopäivän ja suuntasin töiden jälkeen Katrinen seuraksi kaupungille. Kävelimme Hernesaarenrantaan ja takaisin keskustaan, joten askelia tuli kyllä kävelyn muodossa reilusti.

782

Torstaina painelin töihin pyörällä, sillä löysäilyviikko alkoi jo pänniä. Tulipahan edes vähän liikuttua. Pitkän työpäivän jälkeen oli aika juhlia hieman minilomani alkamista – suuntasin siis kesäisen Helsingin yöhön Katrinen kanssa 🙂

Perjantai meni kokonaan autossa istuskellessa. Ajoimme koko päivän Lappiin – saavuimme Posion mökille puolenyön aikoihin.

DCIM100GOPRO

Lauantaina sain houkuteltua Katrinen seurakseni kevyelle aamulenkille. Katrine harrastaa voimistelua ja crossfitia mutta oli myös erittäin hyvää lenkkiseuraa. Voimaa ja kestävyyttä löytyy 😉 Illalla kävimme vielä tekemässä pienen ”lämmittelyvaelluksen” eli kiertämässä n. tunnin reitin Korouoman rotkossa.

783

Sunnuntaiaamuna heräsin vähän muita aikaisemmin ja lähdin pienelle superkevyelle aamulenkille nautiskelemaan Lapin luonnosta. Perä-Posion lähes koskemattomassa luonnossa on aivan käsittämättömän hiljaista ja rauhallista. Yleensä suljen itseni ulkopuoliselta maailmalta omaan kuplaani musiikin avulla, mutta Lapissa siihen ei ollut tarvetta. Hiljaisuus oli musiikkia korville stressaavan työviikon ja hektisen Helsingin arjen jälkeen.

DCIM100GOPRO

Maanantaina aloitimme kahden päivän vaelluksen. Ensimmäisenä päivänä vaelsimme 18 kilometriä, toisena 15. Olen juuri kirjoittelemassa vähän tarkempaa postausta Lapin-reissustamme (ja käymässä läpi satoja ottamiamme kuvia Karhunkierroksen varrelta), joten tiedossa on lisää kuvia ja tunnelmia vaelluksesta 🙂

DCIM100GOPRO

Keskiviikkona pidin taas ihan täyden lepopäivän. Vaellus tuntui yllättävän kovin jaloissa ja lantiossa, joten lepopäivä tuli tarpeeseen. Lähdin illalla yöjunalla Kemijärveltä kohti Helsinkiä.

Torstai oli yksi hirveimmistä päivistä pitkään aikaan. Yöjunan istumapaikalla halogeenivalojen loisteessa ei juuri tullut nukuttua, mutta töihin oli suunnattava suoraan Pasilan juna-asemalta. Työpäivä oli ymmärrettävästi erittäin raskas ja illalla ei ollut tietenkään lainkaan energiaa tehdä yhtään mitään muuta kuin painua pehkuihin.

Perjantaina katkaisin lepokierteen pyöräilemällä töihin. En kuitenkaan suunnannut vielä lenkkipolulle, sillä edellisen päivän väsymys tuntui yhä jaloissa.

788

Lauantaina kävin juoksemassa ensimmäistä kertaa Lapin-reissun jälkeen. Ilma oli helteinen ja juoksu vaati hieman totuttelua – en ollut juossut pariin viikkoon juuri lainkaan.

Sunnuntaina päätin lähteä pitkästä aikaa vähän pidemmälle lenkille. Olen treenannut koko kesän lähinnä vauhti- ja maksimikestävyyttä, mutta pitkät lenkit ovat jääneet vähäisiksi. 18 kilometriä taittui mukavasti, osittain täydessä flow-tilassa. Pitkä lenkki tuntui niiiiin hyvältä pitkän tauon jälkeen – tajusin todella kaivanneeni sitä pitkän lenkin jälkeistä fiilistä, jota en vaan saa mistään muualta. Lenkin jälkeen päätin, että nyt on aika aloittaa maratontreeni. Siitä se ajatus sitten lähti ja seuraavana päivänä ilmoittauduinkin Dublinin maratonille 🙂

DCIM100GOPRO

Tuli siis vietettyä pari kevyempää treeniviikkoa – tosin kroppa oli vaelluksen jäljiltä yllättävän rasittunut. Myös matkustaminen ja lattialla nukkuminen vei melko paljon voimia sekä yöunia, eli olo ei miniloman jälkeenkään ollut ihan täysin levännyt ja virkeä. Mutta pitkä lenkki sujui sunnuntaina sen verran kivasti, että juoksutauko teki varmasti hyvää! Kevyempien viikkojen jälkeen on hyvä aloittaa taas kunnon maratontreeni! 🙂

787

Mainokset

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Google+ photo

Olet kommentoimassa Google+ -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s