Helsinki City Trailin yhteislenkillä!

Tiistaina 9.8. suuntasin suoraan töistä Paloheinän ulkoilualueelle. Luvassa oli Helsinki City Trailin järjestämä yhteislenkki Paloheinän poluilla. Yhteislenkkejä järjestetään yhteensä neljä ennen 15.10. juostavaa Helsinki City Trailia.

130811
Kuvat: Terho Lahtinen ja Maria Roos

En tuntenut tiistain lenkiltä entuudestaan ketään, mutta facebook-eventin perusteella paikalle oli tulossa jopa yli 60 juoksijaa. En ollut täysin varma tarkasta lähtöpaikasta, mutta siitä ei voinut erehtyä: Paloheinän majan edusta oli täynnä polkujuoksijoita jo varttia ennen lenkin lähtöä. Hiihtomaja oli sinänsä loistava starttipaikka yhteislenkille, että tavallisesti sinne saa kamat juoksun ajaksi säilöön ja lenkin päätteeksi voi mennä nauttimaan vaikkapa kupin kahvia, mutta tällä kertaa maja oli valitettavasti kiinni. Onneksi joukosta löytyi autokyydillä paikalle saapuneita juoksijoita, jotka suostuivat säilömään muiden tavaroita autoissaan. Itselläni tosin oli mukana juoksureppu, johon olin sullonut vaihtovaatteet – suoraan töistä kun lenkille lähdin.

DCIM101GOPRO

Helsinki City Trailin järjestäjät olivat kyllä varautuneet loistavasti isoon juoksuporukkaan: lenkin vetäjiä oli jopa viisi! Tarkoituksena oli jakautua vauhtiryhmiin, jotka kaikki ajoittaisivat eripituiset lenkkinsä tuntiin. Lenkit olivat pituudeltaan 6,5, 7 ja 8,1 km mittaiset. Siinä sitten jakauduttiin ennen lenkin starttia, kukin haluamaansa ryhmään. Ryhmät lähtivät liikkeelle niin, että kovemmasta ryhmästä olisi mahdollista pudottautua hitaampaan – ainakin tietyn aikaa, kunnes pidempi reitti haarautuisi eri suuntaan. Itse suuntasin nopeimpaan ryhmään – kahdeksan kilometrin tuntivauhti poluilla tuntui ihan sopivalta.

130816

130815

130817

Kuudelta lähdettiin liikkeelle. En ollut ikinä juossut Paloheinässä, joten en oikeastaan tiennyt, minkälaista maastoa odottaa. Sen verran tiesin, että facebook-eventissä oli vinkattu, että mutaisia ja märkiä osuuksia olisi odotettavissa. Tiesin myös, että tiistaina juoksemamme reitti oli osa Helsinki City Trailin 21 kilometrin kisareittiä, joten oli kiva päästä ottamaan siihen tuntumaa!

130804

Reitti alkoi melko juurakkoisella polkuosuudella. En ole ihan hirveästi juossut poluilla, joten keskittyminen meni lähinnä juurien lomassa loikkimiseen katseen pysyessä tiukasti omissa jaloissa ja polussa. Eipä siis juuri tullut ainakaan alussa katseltua ympärille! Letka kulki eteenpäin sulavasti ja melko reipasta vauhtia – oman GPS-kelloni mukaan reilusti yli tunnin tavoitevauhtia, mutta mikäs siinä juostessa. Tahti oli ainakin itselleni juuri sopiva 🙂

130814

130810

Metsästä saavuttiin pellon laitaan, pidettiin pieni tauko ja kerättiin letka. Siinä oli vielä mahdollista jättäytyä hitaampaan ryhmään ennen peltolenkkiä. Vauhti tuntui yhä sopivalta, joten jatkoin samassa porukassa.

130803

Seuraavana vuorossa oli osuus, joka kulki pitkin pellonlaitaa. Metsämaisema vaihtuikin siis tuossa tuokiossa peltoihin. Pelto-osuudelta loikattiin taas metsäpolulle, joka kulki hetken joenvartta. Maasto oli vaihtelevaa: ajoittain märkää tai juurakkoista, ajoittain juostiin pitkospuita pitkin. Intouduin hetkittäin loikkimaan poluilla täydessä juoksuflowssa juuria ja kiviä väistellen. Polkujuoksussa itselleni tulee jotenkin aivan eri tavalla vapautunut tunne kuin tasaisella juostessa: on käytettävä ketteryyttä ja tasapainoa sekä tehtävä rytminmuutoksia, joten juoksu tuntuukin kevyemmältä ja lennokkaammalta, vaikka vauhti hitaampaa onkin.

130806

130805

130812

Koko ajan mentiin hieman yli tavoitevauhtia, mutta jossain vaiheessa lenkin vetäjät väistyivät letkan keulilta ja antoivat innokkaille kärkijuoksijoille tilaa mennä vielä vähän reippaampaa vauhtia 😉 Reitti oli käyty merkkaamassa edellisenä iltana, joten oransseja nuolia seuraamalla pysyttiin oikeilla poluilla ilman vetäjiäkin. Itsekin innostuin seuraamaan nopeaa letkaa, joka tosissaan liikkui reippaasti yli tavoitevauhtia. Viimeisten kilometrien aikana selät katosivat ja letka meni menojaan – itse jäin muutaman tytön kanssa juoksemaan hieman rauhallisempaa vauhtia. Reitti oli loppuun saakka hyvin vaihteleva: oli kunnon metsäpolkuja, paljasta kalliota, pusikkoa ja niittyä – yksi kaatunut puukin ylitettävänä.

 

130802

Aivan lenkin lopussa edessämme kohosi vielä korkea ja jyrkkä mäki. Tällä kertaa kävelin mäen reippaasti loppuun, sillä vuorossa oli lenkin jälkeen vielä vetotreeni, johon oli säästeltävä voimia. Kävellessäkin sykkeet nousivat aika korkealle – voin vaan kuvitella, miltä mäki tuntuu kisoissa! Onneksi nousun jälkeen tulee aina lasku. Tällä kertaa se oli pitkin mukavaa metsäpolkua, joka johdatti meidät takaisin lenkin lähtöpaikalle.

130807

Reilu 8 kilometriä taittui itseltäni n. 55 minuuttiin. Nopeimmat polkukiitäjät siellä jo venyttelivät ja muutkin ryhmät saapuivat paikalle melkein aikataulun mukaisesti hieman seitsemän jälkeen – olivat jääneet vetämään vielä tekniikkatreeniä, joka meiltä hätäisimmiltä nyt jäi väliin. Ennen lenkkiä hytisimme vielä viluissamme kovan tuulen takia, mutta lenkin päätteeksi vilusta ei ollut enää tietoakaan. Metsässä tulee aina lämmin, sillä puut toimivat hyvin tuulensuojana.

130813

Yhteislenkin jälkeen olin kummissani siitä, että Helsingistä – eikä edes ihan kaupungin laitamilta – voi löytyä noinkin kivoja ja monipuolisia polkureittejä! Oli metsää, peltoa, niittyä, kalliota, pitkospuuta, joenrantaa… Ja kaunista luontoa keskellä kaupunkia! Itse en olisi osannut löytää kyseisiä polkuja, nyt sinne on helpompi mennä seikkailemaan ihan yksikseenkin. Se onkin näiden kimppalenkkien ehdoton etu: löytää uusia juoksureittejä. Asuin muutaman vuoden Kannelmäessä, ihan Paloheinän lähellä, mutten kertaakaan eksynyt Paloheinän ulkoilualueelle. Kyllä nyt kaduttaa! Mahtavat ja monipuoliset reitit hyvien kulkuyhteyksien päässä – tulee varmasti käytyä Paloheinässä jatkossakin 🙂

DCIM101GOPRO

Kimppalenkiltä syntyi taas innostus lähteä vähän useammin poluille treenaamaan kohti tulevaa Helsinki City Trailia. On se poluilla juokseminen kuitenkin niin erilaista kuin maantiejuoksu. Sykkeetkin heittelevät paljon enemmän kun maasto on niin epätasaista ja täynnä esteitä. Kovaa treeniä ja samalla ihanaa metsäterapiaa! Seuraava yhteislenkki juostaan keskiviikkona 7.9. Pirkkolan urheilupuiston alueella – facebook-eventin löydät tämän linkin takaa. Sinne siis vaan kaikki, joita vähääkään kiinnostaa! Ei haittaa, vaikket olisi ikinä ennen juossut poluilla – vauhtiryhmiä löytyy 🙂

Arvon tämän postauksen yhteydessä toisen ilmaisen osallistumisen Helsinki City Trailille! Ensimmäisen arvonnan voitto meni Jenna Niemiselle, onnittelut vielä kerran 🙂 Tällä kertaa pystyt osallistumaan arvontaan kommentoimalla alle, missä itse tykkäät käydä polkujuoksemassa – vai ovatko potentiaaliset polkujuoksupaikat kenties hakusessa? Jos kommentointi blogin puolelle ei onnistu, voit kommentoida myös Facebookissa (Keep Calm and Run Faster) tai Instagramissa (@keepcalmandrunfaster). Osallistumisaikaa on ensi viikon sunnuntaihin saakka – maanantaina 29.8. arvon voittajan 🙂

Mainokset

21 kommenttia artikkeliin ”Helsinki City Trailin yhteislenkillä!

  1. Kiitos kommentista! Nuuksio on saanut kyllä paljon kehuja, sinne minunkin pitäisi joskus suunnata 🙂 valitettavasti arpavoitto ei osunut tällä kertaa sinun kohdallesi, mutta vielä tulee yksi mahdollisuus osallistua arvontaan!

   Tykkää

  1. Sinulla on sitten hyvät lenkkimaastot lähellä! Ensi tiistaina juostaan taas, joskin Pirkkolassa 🙂 Arpaonni ei tällä kertaa suosinut sinua, mutta kiitos osallistumisesta!

   Tykkää

 1. Asun Käpylässä ja olen löytänyt suloisia polkuja Kätilöopiston takaa. Siitä pääsee polkuja pitkin Koskelantien varikolle ja arabiaan, pienen hiekkatieosuuden jos kestää, onkin Vantaanjoen varressa ja sieltä pääsee Taivaskalliolle. Toinen lemppari on Vanhankaupunginkoskelta lähteä ja suunnata Arboretumiin sekä Herttoniemeen. Rakastan polkuja, ne kutsuvat minut aina tasaisen lenkiltäkin metsään. Ei voi vastustaa 🙂

  Tykkää

  1. Kiitos kommentista Sanna! Itse asun vähän samoilla suunnilla ja nuo polut kuulostavat tutuilta, mutta en olekaan tajunnut että niistä muodostuu noinkin pitkiä reittejä! Yleensä vaan poikkean kyseisillä poluilla kesken lenkin, mutta kertomasi perusteella niistä saisi loihdittua kunnon polkulenkin! 🙂 eli kiitos vinkeistä 🙂 Valitettavasti tällä kertaa arvonnan voitto meni toiselle osallistujalle, mutta kiitos sulle joka tapauksesa 🙂

   Tykkää

 2. Kuulostaa kivalta tuo Paloheinä! Asustelen Jyväskylässä ja oikein hyvät polut ovat vielä vähän hakusessa, niin kuin oikeastaan koko polkujuoksu: lähimetsässä olen käynyt hieman kokeilemassa, ja kivalta on tuntunut.

  Tykkää

  1. Kiitos kommentista Jonna! 🙂 Polkujuoksun aloittaminen voi tuntua vaikealta, jos polut ovat hakusessa! Siksi kannattaakin mennä juoksemaan poluille porukalla 🙂 en tiedä, miten Jyväskylässä on kimppalenkkejä tarjolla, mutta täällä pk-seudulla niitä järjestetään ainakin melko runsaasti. Arpavoitto ei tällä kertaa osunut kohdallesi, mutta kiitos silti kommentistasi 🙂

   Tykkää

  1. Kiitos kommentistasi! Hämeenlinnassa en olekaan itse ikinä juossut. Tällä kertaa arpavoitto meni toiseen osoitteeseen, mutta arvon myöhemmin vielä yhden osallistumisen!

   Tykkää

 3. Rukalla oli huikean hienot polkumaastot! Onneksi polkuja löytyy joka puolelta. Heinäkuussa testasin ensimmäistä kertaa merkattua polkua Lehmijärvelle ☺.

  Tykkää

  1. Joo, itse vaelsin juuri Karhunkierroksen loppupätkän ja oli aika hienot maisemat 🙂 Itselläni tuo merkattu polku Salosta Lehmijärvelle on vielä taivaltamatta. Pitäisi ehdottomasti käydä juoksemassa se – äitinikin kehui kovasti 🙂 Arvonnassa ei käynyt tällä kertaa hyvä tuuri, mutta yritä ensi kerralla uudelleen!

   Tykkää

  1. Kuulostaa hyvältä! Kansallispuistoissa tulee käytyä ihan liian harvoin ja juoksemassa en olekaan käynyt koskaan. Asia pitää muuttaa 🙂 Arvonnan voitto meni valitettavasti toiseen osoitteeseen mutta kiitos osallistumisesta!

   Tykkää

  1. Kiitos kommentista Mari! Teijo on ollut omassa mielessä jo pitkään, mutten vieläkään ole käynyt siellä juoksun merkeissä. Ehkä joskus kimpassa! Ja onnittelut arvonnan voitosta, pistin sinulle viestiä 🙂

   Tykkää

  1. Kiitos kommentistasi! Kiva jos läheltäsi löytyy polkuja. Arvonnan voitto osui tällä kertaa muualle, mutta kiitos kuitenkin osallistumisesta!

   Tykkää

 4. Turussa Ruissalossa on kivoja polkuja vaikka miten paljon, mutta lähempää keskustaakin (mm. Luolavuoresta) löytyy. Enimmäkseen kuitenkin juoksen muualla kun poluilla!

  Tykkää

  1. Moi Riikka! Ruissalosta olenkin kuullut paljon ja Turussa tosiaan itsekin käynyt poluilla – tosin kävelemässä. Kyllä niitä sieltä löytyy! Arvonnan voitto ei tällä kertaa osunut sinulle, mutta kiitos kuitenkin kommentistasi 🙂

   Tykkää

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Google+ photo

Olet kommentoimassa Google+ -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s