Uusi alku

Hei vaan kaikki!

Tervetuloa uuteen blogiini! Täällä kirjoittelen yhä edelleen juoksuharrastuksestani – käytännössä monikaan asia ei muutu, vaikka blogi taas loikkaakin paikasta toiseen. Jos olet uusi lukija, löydät alkuperäisen Keep Calm and Run Faster -blogini tämän linkin takaa. MyNextRunille kirjoittamani blogitekstit sain napattua talteen ja siirrettyä suoraan tälle uudelle alustalle 🙂

Syynä blogin siirtymiseen on tällä kertaa MyNextRun-sivuston blogialustan poistuminen. Kirjoitin siis blogiani MyNextRunilla aina syksystä 2015 tähän päivään saakka, mutta nyt MyNextRun päätti lopettaa blogialustan pitämisen. Siispä päätin perustaa ihan uuden sivuston juoksuhöpötyksilleni.

Blogin siirtymiseen liittyy myös muita asioita. Olen jo pitkään harkinnut paluuta omalle sivustolle. Yhteistyö MyNextRunin kanssa oli toki mielenkiintoista ja antoisaa, mutta omillakin sivuilla on hyötynsä. Viime syksynä törmäsin tilanteeseen, jossa jouduin jättämään blogimaailman lähestulkoon kokonaan. Olin yksinkertaisesti niin kiireinen ja stressaantunut kaikesta muusta. Lisäksi henkilökohtaiset murheet painoivat mieltä enkä saanut raivattua blogille tilaa tässä kuviossa. Tunsin syyllisyyttä, sillä MyNextRunilla oli puhuttu aluksi n. kolmesta postauksesta viikossa – syksyllä sain kasaan hädin tuskin paria postausta kuussa. Nyt, kun olen palannut omalle sivustolleni, voin vapaasti kirjoittaa mistä haluan ja milloin haluan, mikä on itselleni tällä hetkellä parempi vaihtoehto.

Olin miettinyt myös blogini sisältöjä jo ennen paluuta omalle blogialustalle. Suhteeni juoksuharrastukseen on muuttunut melko lailla siitä, kun vajaat kolme vuotta sitten pistin ensimmäisen blogini pystyyn. Tuolloin juoksu merkitsi minulle ennen kaikkea kehittymistä, rankkaa treeniä ja kurinalaista suorittamista. Etenkin viime vuoden raskas syksy sai minut käsittämään, mitä kaikkea muuta juoksu oikeastaan merkitseekään itselleni. Se vapauden tunne, jonka juoksusta saan, on jotain täysin korvaamatonta. Olen käsittänyt, ettei kyse ole pelkästä suorittamisesta, ajanotosta ja riman ylittämisestä kerta toisensa jälkeen. Kyse on toivon mukaan elinikäisestä harrastuksesta, juoksusta osana terveellistä elintapaa ja hyvinvointia sekä elämyksistä, joita ei saa muualta kuin juoksusta, juoksutapahtumista ja luonnosta. Okei, on se itsensä ylittäminen, edistyminen ja ennätystehtailukin ihan mukavaa puuhaa 😉 Mutta juoksu on saanut omalla kohdallani paljon muitakin merkityksiä. Elämäni ei enää pyöri samalla lailla juoksun ympärillä – siitä on tullut enemmänkin luonnollinen osa elämääni.

Siksi koen, että kolme vuotta sitten saamani neronleimaus ”Keep Calm and Run Faster” -nimisestä blogista ei vastaa enää tämänhetkistä todellisuutta. Kirjoitan suomeksi – olkoon blogin nimi myös suomeksi. Harrastukseni päämäärä ei ehkä enää ole ennätys ennätyksen perään – unohdetaan siis nopeuteen viittaavat termit (ainakin jossain vaiheessa vauhtikin vääjäämättä hidastuu, sillä elinikäinen juokseminenhan tässä on haaveena). Mahdollisimman yksinkertainen ja kaiken oleellisen kertova bloginimi ”Katjun juoksublogi” on siskoni sanojen mukaan ”väritön, mauton ja hajuton”, joten päädyin uuteen nimeen ”Katjun lenkkareissa”. Se ehkä kuvaa uuden blogin sisältöä melko osuvasti: elämää juoksijan kengissä – lähinnä lenkkareissa, mutta myös muutenkin.

Toivottavasti te vanhat lukijat (jos teitä on blogihiljaisuuteni jälkeen enää ylipäätään jäljellä!!) löydätte tienne tänne uusille sivuille. Uudet lukijat ovat toki myös tervetulleita. Tulevasta keväästä voin tässä vaiheessa kertoa sen verran, että aikatauluni ovat rutkasti armollisemmat kuin syksyllä – blogiaktiivisuuskin siis toivottavasti paranee. On myös ollut muutamia asioita pureskeltavana tässä syksyn ja talven aikana. Ehkäpä niihinkin vielä päästään paneutumaan hieman paremmin tässä keväällä. Nyt kuitenkin motivoi se, että on uusi blogi, uusi vuosi sekä ihan uudet ajatukset, tavoitteet ja haasteet! Niistä lisää seuraavassa postauksessa 🙂

P.S. Blogia aktiivisempi olen Instagramissa, löydät minut nimimerkillä @katjuruns (sama vanha tili, mutta uusi nimi). Voit myös seurata blogiani Facebookissa, jossa ilmoitan uusista postauksista sekä muista juoksukuulumisista.

DCIM106GOPRO

Mainokset

14 kommenttia artikkeliin ”Uusi alku

 1. Täällä ollaan! Välillä kyllä jo katosin, minusta on vähän hankala seurata lukuisilla eri alustoilla olevia blogeja ja mynextrunin myötä luin tekstejäsi kovin harvoin. Ehkä wordpressin myötä pääsen vähän paremmin taas menoosi mukaan.

  Viisaita ja myöskin kovin tuttuja ajatuksia. Isot elämänmuutokset ja henkinen kuormitustila on saanut minut muuttamaan tapaani liikkua sekä ajattelutapaani urheilua kohtaan ylipäätään. Isoja saavutuksia ja tavoitteita tärkeämpää on pitää itsestäni huolta ja pysyä liikkeessä, edes hitaasti ja lyhyesti.

  Vapaus ja rentous on tärkeä asia, niin bloggaamisessa, liikunnassa kuin muussakin elämässä. Pidetään siitä kiinni!

  Liked by 1 henkilö

  1. Kiitos kommentista Mika! Sama juttu täällä, luin vielä kesällä ahkerasti sinun blogiasi, mutta kiireiden takia blogien lukeminen on jäänyt 😦 Nyt yritän taas aktivoitua, sillä muista blogeista saa paljon vinkkejä ja motivaatiota omaan treenaamiseen.

   Juuri samantyyppisiä juttuja olen itsekin miettinyt. Urheilu ja liikunta on niin iso osa elämää, etten halua tehdä siitä pakkopullaa. Liiat tavoitteet ja suorittaminen helposti johtavat siihen suuntaan. Eli allekirjoitan tuon rentouden, mennään sillä!

   Tykkää

 2. Rohkea päätös vaihtaa blogin nimeä! mutta jos ja kun tuntuu oikealta ratkaisulta päätös hyvä. Ainoa kysymysmerkki miksi erinimi instagramiin? Oma näkemykseni jos juoksu/liikunta mukavaa ja siitä nauttii ennätykset tulevat kylkiäisinä, väkisin vääntämällä ei riko kuin paikat. Arto

  Liked by 1 henkilö

  1. Kiitos kommentista Arto! Niin, pitkään mietin asiaa, mutta päädyin kuitenkin tähän ratkaisuun. Kuitenkin blogin sisältökin saattaa hitusen muuttua. Instagramin nimi selittyy sillä, että siellä minulla on paljon myös ulkomaalaisia seuraajia ja tuttuja, joten halusin pitää sen puolella kansainvälisen, simppelin nimen.

   Olen täysin samaa mieltä kanssasi. Viime vuosi oli itselleni tosi hyvä – treeni kulki ja juoksu oli mukavaa. Silloin ennätyksetkin tulivat helposti. Saa nähdä, miten käy tänä vuonna, mutta en kuitenkaan aio stressata asiaa. Treeni kulkekoon omalla painollaan, ei väkisin vääntämällä, kuten itse sanoit 🙂

   Tykkää

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google photo

Olet kommentoimassa Google -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s