Juoksukaverikirja!

Alkuun pikaiset kuulumiset ylikuntorintamalta: juoksutauolle ei loppua näy. Ortostaattinen syke ei ole hievahtanut juuri mihinkään ja pieni köhäkin vaivaa yhä. Turhauttaa, ärsyttää ja masentaa, mutta yritän vaan keskittyä muihin asioihin ja lepoon. Ei tässä muukaan auta…
Mutta nyt asiasta toiseen! Kaksi yhden hinnalla -blogin Riikka sekä Marika Hirveetä menoa -blogista haastoivat minut viime viikolla täyttämään juoksukaverikirjan! Ihan kiva miettiä juoksujuttuja vaikken tällä hetkellä pääsekään juoksemaan – muistaa taas, miten tärkeä harrastus se on. Aika moni näistä jutuista on varmasti blogini lukijoille jo tuttuja, mutta ehkä jotain uuttakin löytyy 🙂
Kuka olet:  Katju, 26-vuotias juoksentelija ja ope-opiskelija 🙂
Missä päin vaikutat: Asun Helsingissä, mutta ramppaan jatkuvasti kotikulmillani Salossa.
Mitä teet työksesi:  Tällä hetkellä en mitään! Opiskelen luokanopettajaksi ja lukiotason äikän opeksi. Kuusi vuotta opiskeluja on pian jo takana mutta hommaa riittää vielä, sillä koko setti on yhteensä 430 opintopistettä! Keskityn kevään siis opiskeluun, mutta teen silloin tällöin opettajan sijaisuuksia ala-asteilla tai vastaanottokeskuksissa. Kesällä palaan opettamaan suomen kieltä turvapaikanhakijoille 🙂
Mitä harrastat: Ennen harrastin juoksua, juoksua ja juoksua. Ehkäpä just sen takia kärvistelen nyt neljättä viikkoa ylikunnon kourissa ja olen pakosta siirtynyt juoksusta pilatekseen, joogaan ja kävelyyn. Ja olen myös oppinut nauttimaan niistä, vaikka juoksua onkin toki ihan hirveä ikävä!

Lempiruokasi: Sushi on ollut suosikki jo pitkään! Rakastan myös runsaita salaatteja, pehmeitä keittoja ja puuroja (:D). Syön 90-prosenttisesti kala- ja kasvisruokaa, ja olen viime aikoina hurahtanut nyhtökauraan, jota tykkään nauttia erityisesti wokin seassa tai uunijuuresten kanssa.
Mitkä on lempilajisi: Juoksu, of course. Futistakin on kyllä joskus ikävä – tulihan sitä harrastettua yli 15 vuotta.

Minkä merkkinen juoksukenkä olisit: Olen omistanut Niket, Asicsit ja Adidakset, joita suosin myös futiksessa. Nyt viimeisimpänä olen tutustunut New Balanceen, joka vaikuttaa kyllä tosi lupaavalta merkiltä! Niin kevyet ja mukavat jalassa. Olisin siis NB.

Kerro lempparikisasi jos sellaisia on: Jos mietitään ihan kisoja itsessään tapahtumana eikä omaa suoritustani niissä, niin ulkomaalaisissa isoissa kisoissa on oma tunnelmansa. Valtavasti juoksijoita maailman eri kolkista, mielettömästi kannustajia reitin varrella, nähtävyyksiä ja karnevaalitunnelmaa. Kisajärjestelyt tekevät hyvän kisan – niitä ajatellen olen tykännyt eniten Kööpenhaminan, Barcelonan ja Dublinin maratoneista. Suomessa olen osallistunut kolme kertaa Paavo Nurmi Marathonille ja kahdesti Helsinki City Runiin. PNM on itselleni kotoisa kisa, sillä reitin varrella ja kanssajuoksijoiden joukossa on aina paljon Turussa ja Salossa asuvia ystäviäni ja tuttujani. HCR:ssä taas on sitä kansainvälisen juoksutapahtuman tuntua. Siinä nyt ainakin muutamia lemppareita 🙂
Mikä on paras juoksutuloksesi:  Vaikea vertailla eri matkoja keskenään, mutta kaipa se on se maraton aikaan 3:23:30. Toisaalta olin ehkä kovemmassa kunnossa seiskaluokalla, kun kellotin 1500 metrin matkan mäkisellä pururadalla aikaan 5:53 – silloin juoksukunto pysyi tuolla tasolla pelkällä pallon potkimisella.

Mikä on mieleenpainunein liikuntahetkesi: No kisat ovat aina mieleenpainuvia. Niissä vaan on sitä jotain! Erityisen ikimuistoisina voisin mainita ihkaensimmäisen maratonini Kööpenhaminassa 2014, jossa selvisin maaliin vaikka olin kärsinyt juoksijan polvesta monta viikkoa, ja viime vuoden maratonin Milanossa, kun olin selvinnyt anemiasta, juoksu kulki paremmin kuin ikinä ja löin ennätykseni tuntuvasti. Kuivin silmin ei kummassakaan kisassa selvitty maaliin 🙂 Juoksun parista löytyy mahtavia muistoja, mutta myös jalkapallosta on jäänyt monta mieletöntä hetkeä mieleen. Huikeita nousutarinoita ja karvaita tappion hetkiä, jännitystä ja onnistumisen riemua. Ja joukkuehenkeä. Sitä kaipaan välillä. Toisaalta myös elämysmatkat kuten vaellusretket Tasmaniassa ja Lapissa sekä laskettelureissu Alpeilla ovat jääneet mieleen. Näitä on liikaa! 🙂

Mitkä ovat vahvuutesi liikkujana: Minulta löytyy tahdonvoimaa ja sitkeyttä, en luovuta helposti. Minut on helppo houkutella mukaan treenaamaan tai ihan vaan vaikkapa kävelylenkille. Innostun helposti uudesta!

Entä heikkoutesi: Juuri se, minkä takia olen nyt ylikunnossa. En osaa olla tarpeeksi armollinen itselleni, treenaaminen menee helposti överiksi. En ymmärrä aina tarvitsevani lepoa. Vaadin itseltäni liikaa ja petyn itseeni liian helposti.

Jos saisit lisätunteja vuorokauteen: On muuten ihana ajatus! Viettäisin enemmän aikaa läheisten kanssa, treffaisin ihmisiä, kävisin enemmän Salossa, viettäisin aikaa luonnossa, bloggaisin useammin, katselisin hyviä leffoja, kokkaisin pitkän kaavan mukaan… Tällä hetkellä keskittyisin kuitenkin enemmän kouluun. Tai no, eihän se todellisuudessa niin varmaankaan menisi. Jos minulla on paljon vapaa-aikaa, keksin aina jotain muuta tekemistä kuin koulutöitä 😀 Saan eniten aikaiseksi paineen alla.

Mitä haaveita sinulla on juoksun suhteen: Yhä haaveilen paremmista tuloksista, kuten 90 minuutin alittamisesta puolikkaalla. Mutta olen tajunnut, ettei tuloksilla ole loppupeleissä niin väliä. En voi jatkuvasti parantaa tuloksiani. Siksipä haaveilen elinikäisestä juoksuharrastuksesta ja siitä, että voin kiertää eri maita ja juosta niin monta maratonia kuin kroppani suinkin kestää. Haaveilen myös juoksuelämyksistä luonnossa – kesällä onkin jo luvassa ensimmäinen tunturijuoksu poluilla 🙂 Tällä hetkellä kuitenkin haaveilen päälimmäisenä siitä, että pääsisin jo ylipäätään juoksemaan. Harrastamaan rakastamaani lajia!

Missä maassa haluaisit juosta: Näitä riittää!! Rakastan ulkomaiden kisojen kiertelyä, turistijuoksua ja matkustelua muutekin. Haluan tietysti juosta kaikkialla, mihin ikinä matkustankaan – toivon mukaan siis joskus vielä ainakin Islannissa, Jenkeissä, Kiinassa, Japanissa ja jossain päin Afrikkaa sekä Etelä-Amerikkaa. Ylimpänä varsinaisella maratonlistallani ovat New York, Tokio ja tietysti Lontoo! Lontoossa olen juossutkin, mutten maratonia. Toivottavasti arpaonni joskus suosii.

Keksi itsellesi supersankarinimi seuraavaa juoksukisaa varten: Eikä! Äh en ikinä osaa vastata näihin mitään. Mennään perinteisellä Super-Katjulla, hah 😀

DCIM102GOPRO

En haasta ketään erityisesti, koska huomasin, että tosi moni on tämän jo tehnyt tai haastettu. Haastan kuitenkin kaikki, jotka eivät vielä ole juoksukaverikirjan sivua omaan blogiinsa postanneet! On kiva lueskella vähän muiden (juoksu)elämästä tällaisessa simppelissä muodossa – ehkä oppia jotain uuttakin 🙂 Jos et itse kirjoita blogia niin voit toki kommentoida tähän allekin omat kaverikirjajuttusi!

Mainokset

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Google+ photo

Olet kommentoimassa Google+ -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s