HCR 2016 – vikan illan tunnelmat!

1354 (800x600)
Kuvasta kiitokset Lauralle!

Huomenna siis juostaan Helsinki City Run! Itse juoksen HCR:n toista kertaa – samalla huominen kisa on neljäs puolimaratonini. Tässä hieman viime hetken fiiliksiä huomiseen kisaan!

Kuluneen viikon aikana olen käynyt juoksemassa pari kertaa – molemmat lenkit olen pitänyt melko kevyinä ja alle tunnin mittaisina. Tänään juoksin puolen tunnin vauhtileikittelylenkin. Pidin vauhdin melko kevyenä, mutta tein muutamia kisavauhtisia n. 500 metrin vetoja pitkin lenkkiä. Tuleva kisa on ollut mielessä koko viikon, kuten kisaviikoilla yleensäkin. Tällä kertaa olen ollut erityisen hermostunut siitä, että vietän koko perjantai-illan ja lauantaiaamun yksin kotona enkä pääse panikoimaan tai purkamaan kenellekään viime hetken jännitystäni 😀 Lisäksi kukaan ei ole huomenna psyykkaamassa minua ennen kisaa tai sen aikana. Ehkäpä tämä blogikirjoitus nyt korvaa sen tyypillisen katjumaisen kisapaniikin 😉 Ja onneksi en ole ainoa juoksija huomenna – muista kisaajista saa tukea ja turvaa!

1355 (800x612)
Kuvasta kiitokset Lauralle (+ Ruusulle)!

Käväisin tänään Kisaexpossa hakemassa kisapakettini. Sattumalta paikalle osui samaan aikaan myös muita HCR Street Teamin jäseniä: Karoliina, Amanda ja Laura. Myöhemmin törmäsin vielä Katjaankin. Tajusin, etten taidakaan olla yksin huomenna. Mahtavaa olla osa tätä tiimiä! 🙂 Jännityskin helpotti heti, kun näki tuttuja kiikuttamassa kisakasseja.

Töölön kisahalliin oli taas pistetty pystyyn huikea kisaexpo. Mielestäni HCR:n kisaexpo on huomattavasti parempi ja kattavampi kuin monien ulkomaisten suurmaratonien kisaexpot – ainakin ilmaisia maistiasia ja muita etuja on tarjolla paljon enemmän. Tällä kertaa nappasin kisapussukkaani mm. herkullisen Elovena-välipalapatukan, XZ:n shampoota, kahvinpuruja sekä magnesiumtabletteja. Lisäksi sain toki superhienon HCR-kisapaidan mallia 2016 sekä kisanumeroni.

1351 (600x800)

1352 (600x800)

Expossa kisafiilis tarttui jälleen ja odotan huomista innolla! Onneksi minulla oli tänään vapaapäivä. Olen vihdoinkin ehtinyt henkisesti keskittyä huomiseen kisaan ja omiin tavoitteisiini. Ensisijainen tavoitteeni on oman ennätykseni (1:43:12) rikkominen. Vaikka olinkin alkuviikosta hieman flunssainen eikä huominen sää ole välttämättä kovin optimaalinen ennätyksen suhteen (ja HCR:n epätasainen reitti ei muutenkaan tue ennätysjahtia), kuntoni pitäisi olla sillä ennätystasolla. Teinhän epävirallisen puolikkaan ennätyksen jo maratonilla sekä pitkikselläni jo pari kuukautta sitten! Kaiken järjen mukaan tällä kunnolla pitäisi pystyä alittamaan myös 1:40, mutta lopullinen aika on monen eri tekijän summa. Olenko jo kyllin palautunut kuuden viikon takaisesta maratonista? Kestääkö lonkkani? Toimiiko vauhdinjakoni? Hyydynkö ylämäissä? Onnistuuko tankkaus? Onko olo vielä flunssainen? Entä allergiaoireet? En ole maratonin jälkeen juurikaan treenannut vauhtikestävyyttä – löytyykö terävyyttä? Niin moni asia vaikuttaa loppupeleissä suoriutumiseeni, että lopullisen tuloksen näkee vasta huomenna. Asetun lähtöviivalle avoimin mielin, valmiina juoksemaan päivän kunnon mukaan.

Huominen sääennuste on ollut meille HCR-juoksijoille varsinainen murheenkryyni. Vielä eilen näytti pahasti siltä, että rajut sateet alkaisivat juuri kisan starttihetkellä ja pahenisivat iltaa kohden. Lauantaiksi oli povattu jopa koko kuukauden sademäärää. Lisäksi on luvattu melko kovaa tuulta. Sateesta en piittaa, päinvastoin: pikku tihkusade vaan viilentää, mutta vastatuuleen juoksemista vihaan. Ja se toden totta vaikuttaa myös lopputulokseen. Onneksi sääennuste on tänään hieman lieventynyt. Tämän hetken ennusteen mukaan kunnon sateen tulisi alkaa hieman myöhemmin, vasta 16 aikoihin. Lämpöasteita on lupailtu n. 13. Juoksen luultavasti caprimallisissa kompressiotrikoissani sekä pitkä- tai lyhythihaisessa teknisessä t-paidassa. Kengiksi valitsin Asicsit, joilla olen nyt pari kuukautta treenannut.

Oma lähtöryhmäni starttaa klo 15:10. Näin myöhäinen lähtö aiheuttaa hieman päänvaivaa ruokailun suhteen. Olen yleensä tottunut syömään vain aamupalan ennen starttia. Nyt syön varmaankin aamupalan lisäksi pienen annoksen jotain vatsaystävällistä ja helposti imeytyvää, esim. riisiä ja tomaattikastiketta, pari tuntia ennen starttia. Reitin varrella hörppään urheilujuomaa muutamaan otteeseen, mutta uskon pärjääväni ilman geelejä.

1353 (723x800)
Kuvasta kiitokset Ruusulle!

Siinä ne tunnelmat tiivistetysti. Tämä ilta menee kisakarttaa tarkastellessa, jonkinlaista taktiikkaa laatiessa, juoksublogeja selaillessa ja soittolistaa muokatessa – panikointia unohtamatta. Eräs ystäväni ihmetteli juuri, miten voin jännittää yhtä juoksua näin paljon. Enpä tiedä! Sama juttu toistuu aina ennen kisoja. Mutta tämä jännitys on hyvää jännitystä. Huominen ei pelota tai kauhistuta. Lähinnä odotan malttamattomasti sitä, että pääsen juoksemaan, ottamaan mittaa itsestäni ja nauttimaan kisatunnelmasta. Huomenna startataan, jee! Saa tulla nykimään paidanhihasta hermostunutta kilpailijaa nro 3100 🙂

Mitkä fiilikset sulla on huomiseen kisaan?

15 kommenttia artikkeliin ”HCR 2016 – vikan illan tunnelmat!

    1. Kiitos Karoliina ja tsemppiä vielä sullekin! Varmasti mahtavaa päästä kisaamaan pitkästä aikaa ja vielä HCR:lle 🙂 Nähdään ehkä tuota pikaa!

      Tykkää

  1. Tsemppiä huomiseen kisaan ja ennätysjahtiin! Olet kunnossa – nauti jokaisesta askeleesta! Kisaraporttiasi odotan innolla. Kun ei itse pääse juoksemaan niin elää mielellään mukana toisten yirtyksissä ja onnistumisissa. =)

    Onnea matkaan!

    _M_

    Tykkää

    1. Kiitos kovasti Marika! 🙂 Kiva jos muiden menosta saa kuitenkin jotain irti, vaikkei itse pääsekään juoksemaan. Ja muiden tuki kyllä auttaa onnistumaan 🙂

      Tykkää

    1. Moi! Käyn hierojalla aivan liian harvoin 😦 Jos olisi enemmän rahaa niin kävisin varmasti vähintään kerran kuussa. Nyt käyn ehkä kerran kahdessa kuussa tai n. 5 kertaa vuodessa. Yleensä ihan liian myöhään, siinä vaiheessa kun jalat ovat totaalisen jumissa.

      Kolme päivää ennen Milanon maratonia kävin hierojalla. Uskon sen auttaneen kipeään lonkkaani ja valmistaneen jalkoja muutenkin hyvin tulevaan koitokseen 🙂 Kisan jälkeenkin varmasti olisi hyvä käydä hieronnassa, mutta enpä ole raaskinnut.

      Tykkää

Jätä kommentti